Programma

Editie 05 2019

Het belang van cybersecurity in de zorg

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Gast auteur

  • Frank van Wijck

Deel dit artikel

De zorg is een complexe sector met een dito systeemlandschap, waarin (zeer) hoge eisen worden gesteld aan de veiligheid en privacy van patiënt- en medische gegevens. Om de zorgsector cyberveiliger te maken, is voor en door de zorgsector na een gedegen voorbereiding in 2017 Z-CERT opgericht. Ook het ministerie van VWS ziet Z-CERT op het gebied van cybersecurity als een belangrijke, richtinggevende partij. De instantie wil die rol ook spelen voor de zorg, maar benadrukt wel dat verdere doorontwikkeling – zowel in diensten als in sectoren – zorgvuldigheid vereist. Proeftuinen zijn de beste weg om daarin stappen te zetten.

Geef een reactie

Resultaten van een praktisch, speels onderzoek: Knelpunten bij het gebruik van zorgtechnologie Philadelphia deelt onderzoeksuitkomsten eerste verkenning Sociale robotica als impuls voor meer zelfstandigheid

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen