Programma

Editie 02 2017

Een ademhalingssensor geoptimaliseerd voor draagcomfort

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Zorg, innovatie, ICT, ehealth, ICT&health

De ademhaling van de mens kan gemeten worden met een rekband die de uitzetting van de borst meet. Bij het continu meten van ademhaling, met name buiten de kliniek, zit er een intrinsiek conflict tussen de technologie en het dagelijks gebruik. De elektronica is kwetsbaar en kan niet gewassen worden, terwijl de rekband als een kledingstuk gebruikt wordt, en dus wasbaar en comfortabel moet zijn. De vraagstelling bij het onderzoek van Fontys in Eindhoven is gericht op het oplossen van dit spanningsveld. Uiteindelijk is er een prototype gemaakt en getest, waarin een optische meetkop gebruikt is die gemakkelijk te scheiden is van het draagbare en wasbare textiel, zodat beide technologieën los van elkaar geoptimaliseerd konden worden.

Geef een reactie

Ontlast zorgmedewerkers door systemen met elkaar te laten praten Mr. Hussain Al Mahmoudi, CEO American University of Sharjah Enterprise:‘Nederland en de VAE zijn Partners in progress’

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen