Programma

Editie 02 2017

Een goede FG telt voor twee, Over het nut van een FG om uw zorginstelling privacyproof te maken

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Sinds bekend is geworden dat op 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie rechtstreeks van toepassing wordt, worden zorginstellingen bestookt door bureaus en bureautjes die hen aanbieden om de organisatie klaar te stomen voor die datum. De advisering vangt steevast aan met een assessment of privacy impact assessment (PIA) waarbij alle vlaggetjes van het meegeleverde ‘dashboard’ op rood gaan. Zodat de organisatie maar weet dat het bar en boos is gesteld met de naleving van de privacywetgeving. Er moeten een hoop (advies)kosten gemaakt worden om de organisatie op orde te krijgen. En dan wordt er niet eens rekening mee gehouden dat de zorg per 1 juli aanstaande nog een andere wet over zich heen krijgt: De Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg. Geen wonder dat de privacywetgeving niet de grootste populariteit onder bestuurders geniet. Maar kan het ook anders?

Geef een reactie

Ontlast zorgmedewerkers door systemen met elkaar te laten praten Mr. Hussain Al Mahmoudi, CEO American University of Sharjah Enterprise:‘Nederland en de VAE zijn Partners in progress’

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen