Programma

Editie 02 2018

Maak ICT-voorzieningen in zorg niet langer tot hoofdpijndossier

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2020
Wilt u op 27 januari 2020 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

De laatste tijd is er veel commotie rondom de enorme werk- en administratiedruk van zorgmedewerkers. Dit is ook niet vreemd, aangezien er veel kostbare tijd verloren gaat aan administreren in plaats van verlenen van zorg. Voorbeelden zijn dubbele boekhouding
in verschillende systemen, tijdregistratie in minuten, omslachtige aanvraagprocedures voor hulpmiddelen. Zorginstanties verwachten daarnaast van hun medewerkers dat zij alle handelingen online kunnen uitvoeren. Lang niet alle zorgmedewerkers hebben hier genoeg kennis van, wat de administratiedruk verhoogt. Uit onderzoek van Ictivity blijkt dat zorgverleners een halve dag per week verliezen aan administratie. Een snelle rekensom leert dat dit met ruim 1 miljoen zorgmedewerkers neerkomt op meer dan 200 miljoen verloren uren per jaar. Een enorme kostenpost en zonde van deze kostbare tijd.

Geef een reactie

‘E-health is het fundament voor duurzame zorg’ Veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle abonnementen al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen