Search
Close this search box.
Search

Zorgtotaal en Zorg en ICT Wat heeft Zorg en ICT 2017 u te bieden?

Zorg en ICT is het kennisplatform voor mensgerichte zorginnovatie. De vakbeurs is het jaarlijkse ijkpunt voor ICT en innovatie binnen de zorg. Zorg en ICT reikt alle handvaten aan om inspiratie en informatie op te doen voor het verbeteren van zorgprocessen en -toepassingen. Zorgprofessionals vinden hier de laatste ICT-toepassingen en -diensten ter optimalisatie van de zorg.

Van 14 t/m 16 maart 2017 zijn de deuren van Zorg en ICT wederom voor u geopend. Hier kunt u terecht voor:

  • Een uitgebreid en gratis seminarprogramma met als centraal thema “De patiënt als partner”;
  • Circa 180 exposanten die een uniek en compleet overzicht bieden van de laatste ICT-toepassingen en -diensten ter optimalisatie van de zorg;
  • Het platform voor kennisuitwisseling en netwerken met vakgenoten;
  • Gratis toegang tot het gelijktijdige gehouden Zorgtotaal.

Thema Zorg en ICT 217: De patiënt als partner

De samenleving digitaliseert en verandert. Mensen zijn mondiger, stellen hogere eisen en hebben nieuwe technologieën tot hun beschikking. Dit resulteert in zelfbewuste patiënten met hoge verwachtingen van zorg. De patiënt lijkt zorg wel te consumeren. En wil dit graag snel en digitaal waar mogelijk, en ook nog persoonlijk en op maat waar nodig. Om aan die behoefte te voldoen, is het van belang dat zorginstellingen vanuit de behoefte van de patiënt acteren. Anders gezegd: de patiënt gaan zien als partner. Is uw zorginstelling klaar om met de patiënt als partner samen te werken? Zorg en ICT 2017 geeft u praktische handvatten en laat u zien welke rol ICT hierbij speelt.

Het thema De patiënt als partner fungeert als paraplu voor de onderliggende thema´s:

  • Connected en Digital Health
  • Data Driven Healthcare
  • Sociale Innovatie
  • Veiligheid en Privacy
  • Bedrijfsvoering en IT

Afhankelijk van uw interesse in de thema’s kunt u uw persoonlijke programma samenstellen op de beurs.

Voor wie is Zorg en ICT 2017 interessant?

Zorg en ICT is interessant voor zowel directie en algemeen management, zorgmanagers, projectleiders, teamleiders en andere zorgprofessionals als ICT-managers, ICT-medewerkers, ICT-consultants en adviseurs/consultants die werkzaam zijn bij of voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, welzijn en ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en overheid.

Waar en wanneer?

Zorg en ICT vindt plaats van dinsdag 14 maart t/m donderdag 16 maart 2017 in hal 10 en 11 van de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is dagelijks geopend van 9.30 – 16.30 uur.

U kunt zich via www.zorg-en-ict.nl/special registreren voor gratis toegang. Met uw badge heeft u ook toegang tot de gelijktijdig georganiseerd beurs Zorgtotaal.
Veelzijdig en inhoudelijk sterk activiteitenprogramma
Op Zorgtotaal en Zorg en ICT is ook dit jaar weer van alles te beleven. Met uw toegangsbadge kunt u het programma van beide vakbeurzen bijwonen. U heeft de keuze uit tal van activiteiten, lezingen en congressen, waarin u kennis en vaardigheden opdoet over uw vakgebied. Hieronder een selectie.

Highlights Zorg en ICT

Datagestuurde gezondheidszorg

Bent u benieuwd naar hoe datagestuurde gezondheidszorg kan bij dragen aan een betere algemene gezondheid, een betere zorgervaring en lagere kosten? Dan kunt u de sessie van Steffen Pauws niet overslaan. Deze professor van de Tilburg University gaat tijdens zijn sessie in op ‘Population health management’. Hiermee worden patiëntgegevens vanuit meerdere bronnen samengebracht voor analyse. Zo kunt u richting geven aan interventies voor preventie, zorg en welzijn. In de Verenigde Staten en een aantal EU-lidstaten wordt de gezondheidszorg reeds regionaal op deze wijze georganiseerd. Maar wat zou dit kunnen betekenen voor het Nederlandse zorglandschap? Kom erachter op dinsdag 14 maart om 11 uur (theater 7).

Consultgesprekken via video

Een andere manier om de zorgervaring te verbeteren is door de inzet van consultancy via video. Die dienst biedt het Kempenhaeghe sinds mei 2016 aan. Dat is een gespecialiseerde ziekenhuis voor mensen met complexe epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen. Patiënten moesten vaak ver reizen voor een ingrijpende diagnostiek en behandeling. Uit financiële overweging werd gekozen om ook consulten via video aan te bieden. Dit bleek echter een nieuwe manier voor patiëntencontact te zijn. Marianne van Beers, change manager bij Kempenhaeghe, vertelt tijdens de sessie ‘Patiënt in beeld: eHealth of evolutie?’ (woensdag 15 maart om 12 uur in theater 7) over het ontstaan van deze dienst en hoe de keuzes zijn beïnvloed.

Innovatie doorvoeren

Het topklinische Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft innovatie hoog op de agenda staan. Maar hoe begin je met zorginnovatie? Wat moet je wel of niet doen? En hoe zorg je dat het innoveren verder gaat dan wat ‘zorggadgets’ bieden aan patiënten? Ralph Bouman, verkenner innovatie bij het ziekenhuis, beantwoordt op woensdag 15 maart (11.15 uur, theater 6), deze vragen. Hij geeft een aantal succesvolle voorbeelden van innovaties die de gadgets voorbij gaan die binnen het Albert Schweitzer Ziekenhuis zijn doorgevoerd.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.