Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Bart van Pinxteren

Twitter LinkedIn Bart van Pinxteren

Bart van Pinxteren

Huisarts | Huisartsen Oog in Al

Sinds 2001 werk ik met veel plezier als huisarts in een groepspraktijk in Oog in Al in Utrecht. Ik streef ernaar om tijdens ieder consult opnieuw goede medische zorg te leveren en daarbij de behoeften van de patiënt niet uit het oog te verliezen.

In het begin van mijn loopbaan heb ik als wetenschappelijk medewerker een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van enkele NHG-standaarden en geleerd om onderzoeksresultaten te vertalen naar richtlijnen voor de dagelijkse huisartspraktijk.

Tijdens een sabbatical vond ik in Los Angeles de tijd en rust om websites te leren bouwen en werd ik gegrepen door e-health. Met adviesbureau SpinDok heb ik de ICT-ladder ontwikkeld, die beschrijft en visualiseert hoe ICT in de huisartspraktijk op een hoger plan gebracht kan worden.

Mijn hang naar innovatie overstijgt inmiddels de ICT en strekt zich uit van de herinrichting van mijn spreekkamer (zonder bureau), tot gedeelde besluitvorming en het ontwikkelen en implementeren van een zorgprogramma dat huisartsen faciliteert bij de aanpak van slaapproblemen (Slaapstraat).

In de redactieraad van ICT&health wil ik graag bovengenoemde thema’s onder uw aandacht brengen en met passie en humor het gesprek aan gaan over Zorg van Nu!

Artikelen van Bart van Pinxteren

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen