Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Dr. Nicky Hekster

Twitter LinkedIn

Dr. Nicky Hekster

IBM Watson Health EMEA Technical Presales

Na een periode van ruim 10 jaar als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux en IBM Watson Ambassador, werkt Nicky Hekster thans pan-Europees voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg of levenswetenschappen te slechten.

Naast e-health en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op het gehele ecosystem van de zorg: gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen, overhead, verzekeraars, farmacie, etc.. Hem inspireert telkens weer het verschil dat technologie ter verbetering van de zorg kan maken.

Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise), in welke hoedanigheid hij heeft bijgedragen aan het gecoördineerd gebruik van Zorg-ICT standaarden in Nederland t.b.v. regionale en nationale uitwisseling van medische informatie.  Thans is hij lid van de werkgroep Standaardisatie van de OIZ, de belangenvereniging van ICT bedrijven in de zorg.

Nicky treedt regelmatig op als gastdocent bij universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland en is een veelgevraagd spreker c.q. dagvoorzitter op conferenties en masterclasses. Hij is als docent verbonden aan de TIAS Business School.

Hij studeerde wis- en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij op een onderwerp uit de zuivere wiskunde promoveerde.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen