Programma

Redactieraad

Volg Drs. Gabrielle Speijer

Twitter LinkedIn Drs. Gabrielle Speijer

Drs. Gabrielle Speijer

Radiotherapeut-oncoloog | HagaZiekenhuis

Gabrielle Speijer (1976) is radiotherapeut-oncoloog in het Haga Ziekenhuis die onderdeel uitmaakt van de Reinier Haga groep. Haar artsexamen rondde zij in het buitenland af, waarna zij zich specialiseerde in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam.

Naast de klinische praktijk maakt zij zich hard voor patiëntenbelangen. Ze is ervan overtuigd dat patiënten met de juiste middelen een gelijkwaardige partner kunnen zijn in hun eigen zorgproces. Op vele platforms is zij daartoe actief aanjager van ontsluiting van betrouwbare digitale informatie aan patiënten en hun naasten.

Ook aan de kant van de zorgverlener heeft zij ambities om zorginnovaties verder te brengen. Haar focus ligt hierbij minder op het bedenken van nieuwe innovaties, maar des te meer op het vooruit helpen van bestaande initiatieven die stagneren. Er is vaak een grote kloof tussen de veelbelovende innovaties op gebied van ICT en health en het gebruik ervan.

Haar missie ligt op het dichten van deze kloof door bruggen te slaan tussen innovatoren en de doelgroep voor wie zij dit ontwikkeld hebben. Dit doet zij door de in de praktijk ervaren knelpunten serieus te nemen en samen met innovatoren naar oplossingen te kijken.

Artikelen van Drs. Gabrielle Speijer

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen