Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Esther Talboom-Kamp MD, MBA, PhD

LinkedIn Esther Talboom-Kamp MD, MBA, PhD

Esther Talboom-Kamp MD, MBA, PhD

Voorzitter Raad van Bestuur diagnostisch centrum Saltro, Onderzoeker eHealth Applications in Disease Management Department of Public Health and Primary Care at LUMC

Esther rondde haar studie medicijnen af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nadat zij cum laude haar geneeskundige studie afrondde deed zij in 1993 ervaring op als arts interne geneeskunde in Hôpital Tenon in Parijs en in het Amphia ziekenhuis in Breda. Esther voltooide haar huisartsenopleiding aan de Erasmus Universiteit in 1998.

Tot 2008 was zij werkzaam in haar eigen huisartsenpraktijk in een multiculturele wijk in Rotterdam. Tijdens deze functie ontstond de interesse in geïntegreerde zorg en zelfmanagement voor en door patiënten. Esther had een actieve rol bij de implementatie van zorgprogramma’s voor chronisch patiënten in haar praktijk. Daarnaast ontwikkelde ze steeds meer interesse in bestuurlijke verantwoordelijkheid; zij deed in verschillende management en bestuursfuncties bij een grote eerstelijns zorgorganisatie (Stichting Boog) ervaring op. In 2010 behaalde zij haar master in business administration aan de Erasmus Universiteit.

In 2008 werd Esther benoemd als directeur van diagnostisch centrum. In 2010 ontving zij een award voor ‘meest getalenteerde manager in de zorg’. In 2011 trad zij aan als voorzitter raad van bestuur van het innovatieve diagnostisch centrum Saltro. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de strategie en operatie van een diagnostisch laboratorium met 600 medewerkers. En trad zij toe tot de Raad van Toezicht van een regionale ondersteuningsstructuur. Sinds 2014 bekleedt zij een bestuurlijke functie bij InEen, een vereniging die zich inzet voor de versterking van de eerstelijns zorg, hier is zij verantwoordelijk voor innovatie in de zorg, personeelszaken en diagnostiek.

Ook zit Esther in het bestuur van een nationaal platform dat de implementatie van zelfmanagement ondersteunt (Zelfzorg Ondersteund). Naast haar werk en bestuurlijke functies startte zij in 2009 een wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie van e-health in de eerste lijn. Dit deed zij onder begeleiding van Professor Niels Chavannes, Doctor Noortje Verdijk, Professor Mattijs Numans en Doctor Marise Kasteleyn. In november 2017 promoveerde zij op dit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij zal in de toekomst haar werk combineren met wetenschappelijk onderzoek.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen