Programma

Redactieraad

Volg Freke Zuure

Twitter LinkedIn Freke Zuure

Freke Zuure

Dr. Freke Zuure, programmamanager e-health bij het NHG

Dr. Freke Zuure werkt sinds 1 september 2018 bij het Nederlands Huisartsen Genootschap binnen het cluster Praktijk, Kwaliteit en Innovatie.

Zij is afgestudeerd in de toegepaste communicatiewetenschap, met focus op gezondheidscommunicatie, en gepromoveerd in de toegepaste psychologie, richtte zij zich de afgelopen tien jaar vooral op een aantal maatschappelijke en technische ontwikkelingen in de zelfzorg voor infectieziekten en de aansluiting daarvan op de reguliere zorg.  Denk hierbij aan het gebruik van online screeningsinstrumenten en diagnostische zelftests door consumenten of internet als bron van voorlichting maar ook ter ondersteuning van bijvoorbeeld testprocedures. Dergelijke ontwikkelingen bieden kansen maar kunnen ook voor knelpunten zorgen en vragen een andere manier van werken voor medisch professionals.

Bij het Nederlands Huisartsen Genootschap werkt Freke aan de ontwikkeling van het programma e-health, waarin zij zich onder meer richt op het bieden van praktische ondersteuning voor de implementatie van waardevolle e-health toepassingen in de huisartsenzorg (zowel voor zorgverleners als zorggebruikers) en de randvoorwaarden om e-health in de praktijk (beter) te laten werken.

Ook kijken we naar (inter)nationale innovaties op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg en de bijdrage die e-health toepassingen kunnen bieden om knelpunten in de huisartsenzorg op te lossen. Via ICT&health deel ik mede namens het NHG de inzichten, kennis en kunde rondom e-health in de huisartsenzorg.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen