Programma

Redactieraad

Volg Inge Schaap

Twitter LinkedIn

Inge Schaap

Account Executive Healthcare | Apple
  1. “Het kan wel!” Is wat ik vaak roep als ik in mijn dagelijkse werkzaamheden weer allerlei belemmeringen krijg om een innovatie te implementeren. Die belemmeringen hebben we grotendeels zelf neergelegd, omdat innovatie in de zorg spannend is.

Een zorgproces totaal anders inrichten zodat we de patiënt vaker monitoren, maar wel op afstand, vereist een andere kijk. Het loslaten van het vaste polikliniek bezoek voor continu monitoring op afstand, is voor de meeste artsen enorm eng. Dat is ook logisch: we werken gezamenlijk in de zorg om de beste zorg mogelijk neer te zetten. Dat doen we via allerlei protocollen, omdat veiligheid voorop staat. Innovatie kan daar soms wat reuring in brengen, dan komen de belemmeringen in de vorm van protocollen en regels naar voren. Daar probeer ik doorheen te breken, door de behoefte van de patiënt voorop te stellen en de samenwerking met de experts rondom de patiënt op te zoeken. Door samenwerking kunnen we enorme stappen zetten in het zorglandschap.

Via ICT&health wil ik kennis delen en inspireren. Ik merk dat in de zorg het wiel vaak door verschillende zorgverleners opnieuw wordt uitgevonden. Door kennis te delen en meer samen te werken kunnen we sneller slagen maken om de zorg zinvol te digitaliseren.

Daarbij heb ik zelf een enorme passie voor technologie in de gezondheidszorg. Ik vind het heerlijk om nieuwe apps te testen, aan mijn codeerskills te werken en me te verdiepen in de toepassingen van deep learning, artificial intelligence, blockchain, noem het maar op.

Ik vind het te gek om hierover te publiceren. Ik ben daarom ook zeer blij met een plek in de redactieraad van ICT&health om zo bij te dragen aan meer inzichten voor een betere zorg.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen