Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Jeroen Windhorst

Twitter LinkedIn Jeroen Windhorst

Jeroen Windhorst

Ambassadeur CNIO netwerk, Strategisch adviseur zorg, SEH verpleegkundige n.p.

Als (spoedeisende hulp) verpleegkundige volgde ik dagelijks protocollen en voerde hetgeen uit mij geleerd werd. Als ik een vraag stelde waarom we iets deden, dan was veelal het antwoord ‘dat hebben we altijd zo gedaan’. En juist dat frustreerde mij. Ik zag dat processen efficiënter konden in het voordeel van de patiënt, maar ook voor de zorgverlener. Omdat in de alledaagse praktijk van personeelstekorten en drukte er bijna geen ruimte was om aan dit soort veranderingen te werken, heb ik besloten, na 14 jaar het verpleegkundige beroep te hebben uitgeoefend, mijn carrière voort te zetten binnen de zorg & IT-sector.

Een dappere stap vonden velen. Voor mij een spannende stap, maar nu ik terugkijk de beste stap die ik heb kunnen maken. Ik mag mij dagelijks bezighouden met veranderingen in de zorg. En de ervaring en kennis van verpleegkunde en IT blijkt een gouden combinatie. De verpleegkundige in mij zal nooit verdwijnen. Mijn hart gaat ook sneller kloppen als ik me binnen het verpleegkundig domein mag bezighouden met innovatie, vernieuwingen en procesveranderingen. Zo heb ik het initiatief genomen om de eerste CNIO’s (Chief Nursing Information Officer) in Nederland bij elkaar te brengen. En het resultaat? Een snelgroeiend netwerk van CNIO’s in Nederland die de handen uit de mouwen steken om de verpleegkundigen en verzorgenden meer inspraak te geven op (technologische) veranderingen binnen het verpleegkundig domein. Niet alleen op operationeel niveau, maar ook op strategisch niveau. Samen met specialisten, de raad van bestuur en de afdeling IT.

Samen de zorg veranderen met gebruik van de beste innovaties. Dat is wat mij drijft. Als lid van de ICT&health redactieraad deel ik graag mijn ervaringen en kennis en hoop zo bij te dragen aan een betere aansluiting van ICT op de zorg.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen