Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Karin Hawinkels MSc

LinkedIn Karin Hawinkels MSc

Karin Hawinkels MSc

Afdelingsmanager Oncologie Snijdend | Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Mijn loopbaan ben ik ooit begonnen als radiodiagnostisch laborant in een klein streekziekenhuis. De wereld van de zorg heeft me nooit meer losgelaten en fascineert me nog steeds! Juist die enorme complexiteit daar hou ik van! Als adviseur ben ik dagelijks bezig met professionals te verbinden en bij te dragen aan constructieve samenwerking. Ik adviseer de Raad van Bestuur, medische staf en management over (strategische) samenwerkingsvraagstukken binnen netwerken in de interne organisatie. Deze vraagstukken gaan over thema’s als digitale gegevens uitwisseling, juiste zorg op de juiste plek, de inzet van techniek en e-health, bijvoorbeeld in samenwerking met de huisartsen.

Mijn belangrijkste motivatie is om professionals te verbinden omdat ik ervan overtuigd ben dat de zorg echt beter wordt als je dat samen doet. Mijn focus is hierbij dat de verandering altijd moet bijdragen aan verbetering van het primaire zorgproces: de patiënt én professional moeten er beter van worden. Ik roep vaak: het mag geen ICT-feestje worden! Mij maak je dan ook vooral blij als ik met de professional aan de slag kan en daarmee mijn steentje kan bijdragen. Ik ben geïnteresseerd in de verander- en organisatiekundige aspecten van samenwerking omdat we hiermee samenwerkingsverbanden en netwerken beter kunnen laten functioneren. Ik wil vanuit het veranderkundige perspectief en vanuit mijn pragmatische insteek een stevige bijdrage te kunnen leveren aan de redactieraad van ICT&health en de lezer een kijkje te gunnen in de praktijk van alle dag in een ziekenhuis!

Karin volgt een opleiding bij SIOO op het gebied van verander- en organisatiekunde. Daarvoor studeerde ze gezondheidswetenschappen in Maastricht en behaalde haar mastergraad. Ze heeft een achtergrond als radiodiagnostisch laborant. Ze is sinds haar studie werkzaam in de gezondheidszorg en werkt sinds 2010 in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Artikelen van Karin Hawinkels MSc

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen