Programma

Redactieraad

Volg Kelly Nijhof

Twitter LinkedIn Kelly Nijhof

Kelly Nijhof

Analist pathologie, wetenschapsjournalist oncologie, redacteur BNR Nieuwsradio

“Ik heb vijftien jaar in de pathologie gewerkt als analist. Inmiddels werk ik fulltime als journalist voor onder andere BNR Nieuwsradio en zie, en hoor veel over mooie innovaties in de oncologie; dat moet gedeeld worden! Het laboratorium maakt analyses, maar de journalistiek doet dat ook. Media heeft echter de kracht om cruciale ontwikkelingen bij een grotere groep onder de aandacht te brengen en mensen te verbinden en te inspireren.

Als journalist met een expertise in oncologie zie het als mijn plicht om erop toe te zien dat de nieuws over oncologie de juiste mensen bereikt. Voor ICT&health ben ik die ogen en oren in het veld van de oncologie, want ik realiseer me als geen ander dat de digitale infrastructuur in de zorg het fundament is voor innovatie. Een verpleegkundige die op de fiets een Cd-rommetje met data van een specifieke patiënt met spoed van het ene ziekenhuis naar de andere moeten fietsen, is helaas geen oud bericht. Er moet nog een hoop gebeuren! Die infrastructuur moet ‘een Porsche’ worden in plaats van een fiets.

Naast mijn bijdrage als redactieraadslid, publiceer ik op mijn blog portaal Oncology.nl. oncologie nieuws wat zorgprofessionals niet zouden mogen missen, omdat het allesbepalend kan zijn voor beleid, workflow en de patiëntenzorg.”

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen