Programma

Redactieraad

Volg Laurent de Vries

Twitter LinkedIn Laurent de Vries

Laurent de Vries

Raad van Bestuur bij Viattence wonen zorg en welzijn

Naast bestuurder van Viattence, ben ik lid van de Commissie Vernieuwing Wlz van ActiZ en buig me over de vernieuwingsagenda van de Wet langdurige zorg. Mijn visie: in de laatste levensfase moet het welzijn en welbevinden van de bewoner bovenaan staan, er moet worden gedacht vanuit de mogelijkheden van die bewoner en niet vanuit diens beperkingen.

Bij Viattence is liefdevolle, persoonlijke zorg voor ouderen met o.a. dementie geen belofte, maar werkelijkheid. Dat voel je al bij binnenkomst in De Nieuwe Antoniehof in Epe. Hier zijn knusse woongedeeltes gecreëerd die aansluiten op de belevingswereld van de bewoners. Achter de jaren 50-sfeer gaat hedendaagse moderne technologie schuil die het personeel ondersteunt zonder het leefritme van de bewoners te verstoren. Als het aan mij ligt, is dit nog maar het begin van een e-health innovatiegolf in de niet-medische zorg. Anders is de explosieve groei van hoogbejaarden met een zorgindicatie niet op te vangen.

Met mijn kennis en inzichten over hoe de combinatie warme, persoonlijke zorg en technologie elkaar kunnen versterken, deel ik als lid van de ICT&health redactieraad graag met u.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen