Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Lisa Morsink

Twitter LinkedIn

Lisa Morsink

Sr. Projectleider Health Innovation

De zorg staat onder druk en de roep om vernieuwing is groot om te voldoen aan de veranderende rol van de patiënt, de zorgen rondom kosteneffectiviteit en kwaliteit te overwinnen en om te anticiperen op de vergrijzende samenleving. Er worden vele (digitale) innovaties ontwikkeld die mogelijkheden bieden om zorgkosten te reduceren, maar bovenal oplossingen om de veranderende rol van- en tussen de zorggebruiker en zorgverlener te ondersteunen. Echter, het merendeel van deze innovaties haalt de dagelijkse praktijk niet. Hiervoor zie ik verschillende redenen, maar bovenal moeten we het nu gewoon gaan DOEN.

In 2007 behaalde ik mijn MSc diploma International Business aan de universiteit van Göteborg in Zweden. Na enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben maakte ik een aantal jaren geleden de overstap naar de zorg. Ik werk als initiator en projectleider van diverse innovatieprojecten waaronder: Beeldbellen, Virtual Reality, Monitoring en therapie op afstand.

Leren van elkaar vind ik belangrijk, naast het in continue verbinding te staan met de overige spelers in het zorginnovatielandschap in Nederland (en daarbuiten). Hierbij zie ik ook een grote rol voor sociale media weggelegd.

ICT&health vind ik dan ook een enorme meerwaarde hebben en ik draag hier met veel plezier aan bij door het delen van ervaringen en ontwikkelingen uit het zorgveld.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen