Programma

Redactieraad

Volg Theo Hooghiemstra

Twitter LinkedIn

Theo Hooghiemstra

Expert-bestuurder van MedMij | Directeur/partner van Hooghiemstra & Partners

Als vanaf het begin van ICT&health sympathiseer ik met het doel om lezers zo goed mogelijk te informeren en een podium te bieden voor actuele vraagstukken rond ICT in de zorg. Gelet op mijn kennis, ervaring en netwerk in de zorg, meer in het bijzonder als bestuurskundige, gezondheidsjurist, adviseur, bestuurder en wetenschapper draag ik daar graag aan bij. In het bijzonder vanuit het perspectief van de (on)mogelijkheid van zelfbeschikking van personen om over hun gezondheidsgegevens te kunnen beschikken.

Gezondheidsgegevens komen steeds meer buiten de medische sfeer, bij machtige bedrijven en overheden. Dat vergt een vorm van tegenmacht voor personen die zelf over hun gezondheidsgegevens (willen) beschikken. Ik help graag mee die tegenmacht te organiseren en de lezer van ICT&health daarover te informeren.

Als Bestuurder van MedMij informeer ik u graag over actuele ontwikkelingen rondom MedMij. Als expert op het gebied van strategische en juridische aspecten van de zorg deel ik met de u graag inzichten, visies en de laatste stand van zaken. Ook neem ik graag deel aan debatten hierover.

Theo houdt van complexe, strategische, juridische en managementvraagstukken binnen en buiten de zorg. In het bijzonder waar het gaat om de informatiepositie en gegevensbescherming van personen. Op dit terrein heeft hij ruim 20 jaar kennis en ervaring opgedaan. Hiernaast is Theo al vanaf het begin coauteur van het handboek Wbp (straks AVG) en is onder andere lid van Commissie van Deskundigen voor Toezicht op de Elektronische Toegangsdiensten.

 

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen