Programma

Redactieraad

Wilt u
belangrijke
informatie delen
met onze
redactieraad?
Tip hier de
redactieraad?

Volg Petra van Holst-Wormser

LinkedIn Petra van Holst-Wormser

Petra van Holst-Wormser

Algemeen directeur Zorgverzekeraars Nederland

Petra van Holst werkte vanaf 1989 in uiteenlopende managementfuncties bij a.s.r., sinds maart 2011 is zij er directeur Ziektekosten. Vanuit deze functie is zij sinds 1 januari 2015 lid van het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Multizorg.

Betrouwbare gezondheidsinformatie essentieel voor patiënt en zorgstelsel

Als directeur van ZN neem ik met plezier zitting in de redactieraad van ICT&health. De zorgverzekeraars hebben als taak voor hun verzekerden goede, betaalbare en toegankelijke zorg te organiseren. Betrouwbare, veilige informatie over deze zorg en de eigen gezondheid op ieder gewenst moment én op de gewenste plek is hierbij van groot belang!

Als een van de grootste uitdagingen beschouw ik de totstandkoming van een duurzaam informatiestelsel. Een gezamenlijke aanpak is daarvoor een absolute voorwaarde. We doen dit samen met organisaties van patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars, overheid en andere partners. Hebben we met z’n allen hetzelfde beeld voor ogen? Bij een gezamenlijk beeld kun je met elkaar ook bepalen wat er ontbreekt en hoe je dit samen oppakt. Het is belangrijk dat binnen de zorg dezelfde (informatie)taal wordt gesproken. Dat kan alleen met zo min mogelijke verschillende infrastructuren. Als we dit realiseren, dan zal de bestaande uitwisseling van informatie beter worden en verbetert de kwaliteit van zorg voor onze verzekerden.

Samen met onder meer VECOZO en VZVZ hebben de zorgverzekeraars inmiddels een voorzet gegeven voor de basis-informatiestructuur . Dat moet voor alle partijen de stip op de horizon worden.

We willen allemaal dat een patiënt straks toegang heeft tot zijn eigen medische gegevens en daarmee regie heeft over zijn eigen gezondheid. Zorgverleners hebben op het juiste moment op de juiste plek de beschikking over deze informatie zodat zij de juiste en beste zorg kunnen verlenen. Het resultaat is dan een efficiënt ingerichte gegevensuitwisseling in de zorg die veilig, betrouwbaar en transparant is.

Artikelen van Petra van Holst-Wormser

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen