Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Prof. dr. Fred van Eenennaam

Twitter LinkedIn Prof. dr. Fred van Eenennaam

Prof. dr. Fred van Eenennaam

Professor | Adviserend en Toezichthoudend Bestuurslid

Verwacht (en gehoopt) wordt dat innovatie in de zorg vandaag de dag een enorm positieve invloed op de toekomstige gezondheid van ons en onze kinderen heeft. Deze positieve invloed is nu al zichtbaar. Dagelijks bieden nieuwe medicijnen, behandelingen en diagnoses uitkomst en hoop voor een scala aan patiënten. Technologie speelt in de huidige ontwikkelingen een belangrijke rol; door op nieuwe manieren gebruik te maken van kennis en data of patiënten te monitoren en (op afstand) zorg te leveren ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden voor patiënten.    

Technologie maakt een persoonlijke behandeling mogelijk. Van een situatie waarin de patiënt heen en weer wordt geslingerd tussen verschillende specialisten, moeten we bewegen richting een situatie waarin zorg rondom de patiënt georganiseerd wordt. Een in mijn ogen noodzakelijke ontwikkeling.

Als Lid van de ICT&health redactieraad deel ik mijn visie, kennis en kunde over de zorg en de mogelijkheden die Value-Based Health Care biedt om de patiënt echt centraal te stellen, het systeem anders in te richten en innovatie en technologie optimaal te integreren in de zorg.

Prof. dr. Fred van Eenennaam heeft brede ervaring als consultant, in-company trainer en (niet-uitvoerend) bestuurslid in verschillende sectoren in Europa en de VS. Hij ontving zijn doctoraat in Strategy aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is als professor verbonden aan verschillende Nederlandse en internationale universiteiten. Hij lid van het ‘Microeconomics of Competitiveness’ netwerk van Harvard Business School. In 2012 is prof. dr. Fred van Eenennaam door prof. M.E. Porter toegevoegd aan zijn Hall of Fame van Harvard Business School.

Sinds 2006 heeft prof. dr. Fred van Eenennaam ruime ervaring opgedaan met Value-Based Health Care (VBHC) implementatie en is hij bezig VBHC vooruit te brengen in Europa. Hij is de oprichter van het VBHC Center Europe, het Europese platform voor VBHC implementatie. Elk jaar, dit jaar voor het 5e jaar op rij, organiseert het VBHC Center Europe de VBHC Prize. Deze prijs erkent en beloont initiatieven die innovatieve en waardegedreven zorg leveren. Daarnaast biedt VBHC Center Europe een VBHC Green Belt certificering aan voor zorgprofessionals met een passie voor het creëren van excellente patiënt waarde. Na het behalen van het examen zijn deelnemers een gecertificeerde VBHC Green Belt.

The Decision Institute, een business school opgericht door prof. dr. Fred van Eenennaam, is een pionier op het gebied van Health, Life Sciences, Change & Leadership, Strategy en Corporate Governance. The Decision Institute organiseert al 25 jaar onder meer op maat gemaakte in-house programma’s, masterclasses en workshops voor professionals. Prof. dr. Fred van Eenennaam ontwikkelde samen met zijn team de VBHC Green Belt Track, die deelnemers de mogelijkheid biedt in vier sessies expert te worden in VBHC en deelnemers voorbereidt op het VBHC Green Belt examen van VBHC Center Europe.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen