Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Prof. Luc de Witte

Twitter LinkedIn Prof. Luc de Witte

Prof. Luc de Witte

Professor of Health Services Research Centre for Assistive Technology, CATCH | University of Sheffield

Luc is hoogleraar aan de universiteit van Sheffield in Engeland. Zijn leerstoel heet ‘Health Services Research’ waarbij hij zich vooral richt op de mogelijke rol van technologie in de zorg. Tot oktober 2016 werkte hij als hoogleraar aan de universiteit in Maastricht en als lector bij Zuyd Hogeschool. Ook was hij directeur van het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologie (EIZT), een zorginnovatienetwerk met ongeveer 35 partners in Limburg.

Hij is nog volop betrokken bij onderzoek in Nederland. De centrale vraag in zijn onderzoek in zowel Nederland als Engeland is hoe technologie een bijdrage kan leveren aan toekomstbestendige zorg. Daarbij kijkt hij naar heel verschillende technologieën, zoals robotica, e-health toepassingen, de veelheid aan apps die over de gezondheidszorg heen komen en het ‘internet of things’. Hoe kan technologie het best ingebed kan worden in dagelijkse zorg? Wat is de toegevoegde waarde van technologie? En hoe kan technologie het best geïmplementeerd worden?

Luc heeft speciale belangstelling voor het terrein van ondersteunende technologie, vaak aangeduid als hulpmiddelen voor mensen met beperkingen. Hij is voorzitter van de Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe (AAATE) en in die rol internationaal actief op dit terrein. Naast onderzoek in Engeland en Nederland is Luc actief betrokken bij onderzoek in sloppenwijken in India, waar hij onderzoekt hoe technologie een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden en daarmee de gezondheid van mensen in sloppenwijken.

Luc is vader van zes kinderen en woont met zijn gezin aan de rand van Sheffield, op vijf minuten rijden van het beroemde Peak District.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen