Programma

Redactieraad

Volg Suzanne Verheijden

Twitter LinkedIn Suzanne Verheijden

Suzanne Verheijden

Programmamanager Innovatie ’s Heeren Loo

ICT en technologie helpen me mijn ideeën makkelijker te realiseren

“Meneer Michiels, ik word lid van de redactieraad van ICT&health”.
Mocht mijn informaticadocent mij nog herinneren, dan krijgt hij na deze zin een lachstuip. Waarom?…

Ik irriteerde me mateloos aan de zinloosheid van een prompt, letters met dubbele punten er achter zoals a:, c: en andere commando’s waar ik het nut niet van inzag. Ik was niet zijn lievelingsstudent vrees ik. Maar internet trok me enorm en langzaam aan zag ik de mogelijkheden van ICT en technologie.
En nu heb ik een smartwatch, een Google Home, een grasmaairobot, een laptop, iPad, smartphone, een gashaard met afstandsbediening, luister ik Tech-Podcasts en commandeer ik mijn licht en verwarming aan en uit. Ik verwerk 70% van mijn teksten via de dicteerfunctie en breng veel tijd online door op social media om mijn vakkennis op peil te houden. Ik zou zo maar eens een serieuze (doch vrolijke) tech-freak kunnen gaan worden. En toch ben ik atechnisch. Ik houd van technologie die makkelijk te bedienen is en het leven eenvoudiger maakt.

Ik heb een hoofd vol ideeën en ICT en technologie helpt mij om deze sneller en gemakkelijk te realiseren. En dat hoofd zet ik het liefste in voor de zorg. Misschien juist wel omdat ik geen verstand heb van programmeren (of de systemen die achter de systemen zitten) durf ik er altijd blond van uit te gaan dat alles mogelijk is met technologie. En vaak blijkt dat ook zo te zijn.
In mijn werk als innovatiemanager geniet ik dan ook het meest als een oplossing het leven van cliënten of het werk van medewerkers zichtbaar beter, leuker of makkelijker maakt. De digitale vaardigheden die medewerkers nodig hebben als basis voor innovatie in de brede zorgsector zijn voor mij op dit moment speerpunt. Ik ben een voorstander en aanjager op het gebied van het onvoorwaardelijk delen van kennis en ervaringen. En daarom vind ik het een eer om mijn ervaringen met jullie te delen in het ICT&health magazine en die van de lezer te horen.

Binnenkort zal ik mijn eerste artikel dicteren. Voor meneer Michiels. En sorry nog.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen