Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Tom Xhofleer

Twitter LinkedIn Tom Xhofleer

Tom Xhofleer

Owner & Founder ICT&health

Om iedereen, nu én in de toekomst, een goede zorg te kunnen blijven bieden transformeert de gezondheidszorg wereldwijd met nieuwe technologieën en slimme innovaties. De ontwikkelingen bieden zowel op maatschappelijk als op bedrijfseconomisch vlak veel mogelijkheden.

Ook het Ministerie van VWS formuleert duidelijk haar ambities om de gezondheidszorg via technologie en innovatie te verbeteren. Er worden serieuze stappen gezet en op dit moment is Nederland zelfs het meest innoverende land in de gezondheidszorg wereldwijd.

De patiënt en zorgverleners staan centraal en e-health, m-health, datawetenschappen, het EPD, robotica en zorg apps worden steeds meer gebruikt. Technieken als beeldbellen, het e-consult, 3D-printing, precisiegeneeskunde, IoT, blockchain, virtual reality en kunstmatige Intelligentie (ook wel KI of AI genoemd) komen op én steeds meer spelers betreden de zorg. Maar niet elke innovatie blijkt in de praktijk een verbetering en Innovatie betekent niet alleen nieuwe technologie! Het vertaalt zich o.a. ook in leiderschap, nieuwe zorgmodellen, bedrijfseconomische oplossingen, ontlasten van personeel, wetenschappelijke ontdekkingen, slim inkopen en samenwerking.

Voor de beleidsmakers van de zorg, de zorgprofessionals en overigen die (mede)verantwoordelijk zijn voor een goede zorg, is het van groot belang om van de relevante ontwikkelingen op de hoogte te zijn en aan tafel te zitten op moment dat er keuzes worden gemaakt. Maar welke ontwikkelingen zijn relevant? Wat zijn de ervaringen? Hoe verloopt de implementatie? Wat zijn randvoorwaarden en hoe gaan we het financieel regelen? Vragen die ICT&health stelt én samen met specialisten van onze internationale redactieraad, partners, kennis- en onderzoekinstituten beantwoordt.

Mocht u mij willen contacten, dan verwelkom ik u graag via tom@icthealth.nl

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen