Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips en Hartstichting willen samen innoveren om levens te redden

Philips en de Hartstichting hebben een driejarige strategische samenwerking gesloten om het leven van hart- en vaatpatiënten en (hoog)risicogroepen in Nederland te verbeteren. Innovatieve technologie en datagedreven innovatie maken hier deel van uit.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mensen met hart- en vaatziekten of een verhoogd risico hierop moeten sneller hulp kunnen krijgen en zo goed mogelijk worden behandeld. Zo kunnen jaarlijks naar schatting 2500 levens worden gered. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en Henk Valk, CEO Philips Benelux.

De samenwerking kent meerdere speerpunten:

  • Eén ervan is er naartoe werken dat heel Nederland een 6-minutenzone wordt, door het uitbreiden van een duurzaam, landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED’s.
  • Verder staat het bevorderen van een gezonde leefstijl centraal, specifiek onder minimaal 100.000 huishoudens met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
  • Ten slotte gaan de Hartstichting en Philips samenwerken op het gebied van innovaties en technologieën die kunnen bijdragen aan betere cardiologische behandelingen. Zo vindt onder meer uitwisseling plaats van kennis, expertise en resources op het gebied van cardiologische zorg, acute zorg en zorg voor thuis.

Innovaties voor geïntegreerde zorgpaden

Philips werkt naar eigen zeggen nauw samen met vooraanstaande cardiologen en patiënten om oplossingen te creëren die de kwaliteit van leven van patiënten met hart- en vaatziekten verbeteren. “Technologische innovaties in de diagnostiek, imaging en informatiekunde moeten geïntegreerde zorgpaden mogelijk maken, en daarmee een verbeterde ervaring voor de patiënt,” stelt Henk Valk.

Binnen de driejarige samenwerking zullen diverse activiteiten worden uitgerold, gericht op de genoemde speerpunten. Zo is het doel om het aantal geregistreerde AED’s in het reanimatie-oproepsysteem uit te breiden naar minimaal 30.000, zodat in 2018 een landelijke dekking wordt gerealiseerd. Verder zal er extra aandacht zijn voor onderzoek binnen Cardiolab, een samenwerking tussen TUDelft, Philips en de Hartstichting gericht op datagedreven innovaties voor cardiologische behandelingen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen