Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Showroom ‘Zorg van Nu’ toont nut slimme zorgtechnologie

De komende vier maanden kunnen Rotterdammers in de showroom ‘Zorg van Nu’ kennis maken met mogelijkheden die slimme zorgtechnologie te bieden heeft voor zaken zoals zorg-op-afstand en langer zelfstandiger thuis kunnen wonen. De Showroom sluit aan op projecten die in Rotterdam al lopen op het gebied van zorginnovatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De showroom aan de Lijnbaan 32 is op 9 oktober geopend door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Hugo de Jonge, wethouder Zorg van Rotterdam. Zij maakten kennis met diverse technologische mogelijkheden van digitale zorgtoepassingen. Verder pitchen ondernemers innovatieve zorgideeën en vertelde een ervaringsdeskundige over het gebruik van zorgtechnologie.

De showroom sluit aan op enkele projecten die al lopen binnen de Gemeente Rotterdam op het gebied van zorginnovatie. Een voorbeeld van een innovatie van Rotterdamse bodem, die ook in de showroom tentoon wordt gesteld, is technologiehuisje ‘TOOS’, dat door middel van technologie in huis ouderen langer zelfstandig thuis helpt te wonen.

Promotie slimme zorgtechnologie

Slimme zorgtechnologieën kunnen volgens VWS een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, het contact met zorgverleners, de regie over de eigen gezondheid en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Denk aan een programma dat online logopedie aanbiedt, animaties die bijsluiters van medicijnen op een heldere manier kunnen uitleggen en slimme huishoudelijke apparaten die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De Showroom moet mensen laten ervaren welke voordelen er met deze technologieën behaald kunnen worden. Bezoekers kunnen productdemonstraties bijwonen, meedoen aan een quiz en enkele toepassingen om de gezondheid te meten zelf uitproberen. Ook is er ruimte voor bezoekers om in gesprek te gaan met het ministerie van VWS en bureau Zorginnovatie, om vragen te stellen, ervaringen te delen en samen oplossingen te verkennen voor de problemen die worden ervaren.

Showroom initiatief van VWS, Bureau Zorginnovatie

De showroom is een initiatief van het Ministerie van VWS en Bureau Zorginnovatie, dat via het uithangbord Zorginnovatiewinkel slimme zorgtechnologie promoot. Van 19 tot en met 23 september stonden de mensen van de Zorginnovatiewinkel samen met innovators en medewerkers van VWS op de 50plus beurs met de Showroom Zorg van Nu. Er kwamen 100.000 mensen naar de beurs en het overgrote deel daarvan kwam ook een kijkje nemen in de showroom.

Volgend jaar zal de showroom op verschillende evenementen en publieksbeurzen aanwezig zijn. Ook helpt Bureau Zorginnovatie gemeenten om zelf een showroom over dit onderwerp op te zetten. Op die manier kan op verschillende plaatsen in het land een nog breder publiek bereikt worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen