Search
Close this search box.
Search

Sint-Maartenskliniek breidt Orthopedie App uit voor bracebehandeling scoliose

Jongeren met een scoliose (vergroeiing van de rug) kunnen voor hun bracebehandeling bij de Sint-MaartensKinderkliniek nu ook gebruik maken van de orthopedie app van de instelling. De nieuwe toepassing stelt de gebruikers beter in staat om zich voor te bereiden/informeren over hun behandeling, zo stelt de afdeling van de Nijmeegse St. Maartenskliniek, gespecialiseerd in aandoeningen op het gebied van houding en beweging.

Scoliose is een zijwaartse verkromming van de wervelkolom. Door het dragen van een brace wordt de kromming minder óf wordt voorkomen dat de verkromming verder toeneemt. De app bestaat uit informatie via een tijdlijn die de verschillende stappen tijdens de bracebehandeling weergeeft: van opmeten en passen van de brace tot hoe gebruikers thuis en op school met de brace kunnen omgaan.Behalve tekst en afbeeldingen zijn er filmpjes te vinden van de betrokken behandelaars die zich voorstellen en een toelichting geven.

De app dient als een aanvulling op de mondelinge en schriftelijke informatie die de behandelaars geven gedurende het traject, alsmede de speciale scoliosewebsite die onlangs werd gelanceerd door de Sint MaartensKinderkliniek.

Gedoseerde informatie

Informatie wordt het best begrepen, onthouden en gebruikt, wanneer deze wordt aangeboden op het juiste moment. Het grote voordeel van de Orthopedie App is volgens de St. Maartenskliniek dat de voorlichting gedoseerd kan worden aangeboden op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en op een apparaat dat men letterlijk binnen handbereik heeft. Door het invoeren van de eigen behandeldatum krijgt de jongere dus de informatie passend bij de tijdslijn van zijn behandeling.

De Orthopedie App is gratis te downloaden via iTunes (iOS) of via de Google Play Store (Android). Naast de informatie over behandeling met een brace bij scoliose, staat in deze Orthopedie SMK app informatie voor jongeren die geopereerd worden aan de scoliose. De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze behandelpad-app de Dutch Interactive Award en de Health App Award won.

St. Maartenskliniek op de Experience

Mark van Houdenhoven, CEO St. Maartenskliniek, is één van de sprekers tijdens de ICT&health Experience op 26 januari in Utrecht. Hij gaat onder meer in op het onderwerp ‘betekenisvolle innovaties – ehealth in de praktijk – waar de Orthopedie App een goed voorbeeld van is. Van Houdenhoven gaat ook in debat met Jeroen Tas (CEO Connected Care & Health Informatics Philips) en Lucien Engelen, (Directeur REshape Center Radboudumc).
 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?