Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

UMC Utrecht, Saltro: meer samenwerken in medische microbiologie

UMC Utrecht en Saltro onderzoeken de mogelijkheden van gezamenlijke innovatie en een lab voor medische microbiologie. Zo moet de deskundigheid in dit vakgebied vergroot worden en de dienstverlening aan zorgprofessionals, instellingen en zorgvragers verder verbeterd, aldus beide initiatiefnemers.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

UMC Utrecht en Saltro werken al jaren samen in het diagnostisch kenniscentrum en bij wetenschappelijk onderzoek en vinden de tijd rijp voor de volgende stap. Anouk Vermeer – de Boer, lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht en Esther Talboom-Kamp, bestuursvoorzitter van Saltro ondertekenden afgelopen week de intentieovereenkomst voor het intensiveren van de samenwerking.

Esther Talboom stelt dat de krachtenbundeling perfect past in de ambitie van Saltro om samen met innovatieve partners zorgprofessionals en zorgconsumenten meer regie te geven over gezondheid en ziekte. De eerste resultaten van de verkenning richting verdergaande samenwerking worden nog dit jaar verwacht.

Doelen nieuwe samenwerking

De doelen van de nieuwe samenwerkingsvorm zijn:

• Integrale en hoogwaardige diagnostiek (MMB) voor patiënten en behandelaars.
• Een uitdagende en inspirerende werkplek voor professionals waar kennis en kunde worden gedeeld.
• Lagere kosten, waardoor meer budget voor ontwikkeling en innovatie beschikbaar komt.
• Uitvoeren van grensverleggend onderzoek en ontwikkeling van gezamenlijke innovaties.
• Supra-regionaal aanbod voor infectiepreventie en diagnostiek.

Saltro is een innovatief diagnostisch kenniscentrum dat onder meer laboratorium- en functieonderzoeken uitvoert (zoals ECG’s, echo’s en longfunctiemetingen). Ook zet Saltro e-health oplossingen in, waarbij zelfmanagement en veilige kennisoverdracht centraal staan.Dit moet zorg voor de zorgconsument beter, goedkoper en toegankelijker maken.

Openingsmanifestatie 2022
Wilt u op 31 januari 2022 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen