Search
Close this search box.
Search

LUMC opent 9 maart de deuren van het Nationaal eHealth Living Lab (NELL)

Het Leids Universitair Medisch Centrum opent op vrijdag 9 maart in het Poortgebouw aan de Rijnsburgerweg in Leiden een zogeheten Nationaal eHealth Living Lab (NeLL). In de nieuwe faciliteit kunnen onder meer zorgverleners, patiënten en onderzoekers terecht om kennis te maken met nieuwe mogelijkheden en voor het testen van nieuwe toepassingen.

Binnen het NeLL zullen onder meer apps, sensoren en wearables worden getest op medische doeleinden. De insteek van het project is dat stakeholders in de zorg elkaar kunnen inspireren en informeren waardoor mogelijk nieuwe healthtech-toepassingen tot stand komen.

Het initiatief heeft zich naar eigen zeggen laten inspireren door het bedrijfsleven, waar nieuwe producten en diensten binnen healthtech vaak worden ontwikkeld in samenspraak met leverancier, partners en klanten.

Zware delegatie

In 2017 zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de start van het NeLL. Tot de sprekers op 9 maart a.s. behoren onder meer dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van VWS, prof. dr. Niels Chavannes (LUMC), dr. Jorit Meesters (senior onderzoeker kenniscentrum Sophie Revalidatie & Lectoraat Revalidatie Haagse Hogeschool), prof. Dr. Marlies Schijven (UVA/AMC) en dr. Esther Talboom-Kamp, arts MBA (Saltro). De Leidse burgemeester Henri Lenferink verricht die dag de openingshandeling.

Bij de oprichting van het NeLL werd samengewerkt met het ministerie van VWS en met de partners in de Medical Delta, het samenwerkingsverband van overheden, universiteiten, universitaire ziekenhuizen en andere kennisinstellingen in Zuid-Holland. De faciliteit biedt werkgelegenheid voor vijf tot tien postdocs, promovendi en onderzoeksverpleegkundigen.

 

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI ethiek Vici
Vici-beurs voor onderzoek naar ethische AI
Apple Vision Pro
Eerste operaties uitgevoerd met de Apple Vision Pro
app
Selfies helpen bij depressiedetectie
medische data
Health Data Space Amsterdam faciliteert (her)gebruik medische data
STAR-SHL
Laboratoriumgegevens op weg naar databeschikbaarheid
onderzoek
Analyse declaratiedata brengt zorg beter in beeld  
EHDS
Voorlopig politiek akkoord over EHDS
Innovatie zorgmedewerkers
Innovatie onderzoek gehandicaptenzorg, bestuurswisselingen en meer
paraatheid
Zo verhogen we onze pandemische paraatheid
Mayo Clinic
Nieuwe Solutions Studio wil katalysator zijn in zorgtransitie
Volg jij ons al?