Search
Close this search box.
Search

NHGDoc introduceert LabGuard voor laboratoriumbepaling

NHGDoc introduceert de nieuwe oplossing LabGuard, een eenvoudige tool waarmee NHGDoc-gebruikers binnen één klik ondersteuning bij het zoeken naar de oorzaak van een afwijkende laboratoriumbepaling, zoals adviezen voor differentiële diagnose en suggesties voor aanvullend onderzoek en alternatieve medicatie hebben.

LabGuard zoekt naar mogelijke oorzaken die de afwijkende laboratoriumbepaling kunnen verklaren en bekijkt symptomen/klachten, diagnoses en mogelijke bijwerkingen van de actuele medicatie die een verklaring kunnen zijn van de afwijkende bloedwaarde. Verder geeft de oplossing adviezen voor het opstellen van een DD en suggesties voor aanvullend onderzoek en alternatieve medicatie.

In LabGuard zijn op dit moment alle elektrolytstoornissen opgenomen. In de pijplijn zitten anemie en leverfunctiestoornissen. LabGuard is gebaseerd op informatie uit de CBG Geneesmiddelendatabank, het Farmacotherapeutisch Kompas en de KNMP Kennisbank, het SAN Memoboek, het Acute Boekje van de Nederlandse Internisten Vereniging, de richtlijn Elektrolytstoornissen van de Nederlandse Internisten Vereniging, UpToDate en wetenschappelijke publicaties.

LabGuard moet helpen bij het efficiënt zoeken naar afwijkende bloedwaarden. Ook geeft de oplossing adviezen.

LabGuard tot eind 2019 gratis te gebruiken

Alle NHGDoc-ters kunnen LabGuard sowieso tot eind 2019 gratis en geheel vrijblijvendgebruiken. De kosten voor LabGuard vanaf 2020 zijn eind 2019 bekend.

NHGDoc is een medisch beslisondersteunend systeem geïntegreerd in het Huisarts Informatie Systeem (HIS). De inhoud van NHGDoc is gebaseerd op de medisch inhoudelijke Standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en is tevens in samenwerking met het NHG tot stand gekomen. NHGDoc vertaalt richtlijnen naar digitale adviezen. De adviezen zijn afgestemd op de individuele patiënt. NHGDoc vergelijkt daarbij de informatie in het patiëntendossier met de aanbevelingen in de NHG-Standaarden op het gebied van dossier, beleid en medicatie.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?