Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Sensara Homecare uitgerold bij inwoners gemeente Westland

De gemeente Westland, Zorginstelling Careyn en Sensara starten in september 2017 met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij inwoners van de gemeente Westland. Het project, dat in eerste instantie een looptijd heeft van een jaar, moet uiteindelijk structureel worden ingezet.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De casemanagers dementie van Zorginstelling Careyn hebben tijdens een workshop kennis opgedaan van het systeem en de bijbehorende apps, zodat zij zo goed mogelijk hun cliënten kunnen adviseren in het gebruik van Sensara HomeCare. Careyn is vanuit eigen locaties en locaties van derde partijen (zoals consultatiebureau, zorgboerderijen) actief in Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland.

Het is de bedoeling dat ook voor de WMO-consulenten van de Gemeente Westland snel een workshop zal volgen. Dit met als doel om aan zowel burgers die nog géén thuiszorg ontvangen als burgers die wél thuiszorg ontvangen een oplossing te bieden die hen kan ondersteunen in het langer, veilig thuis wonen.

Met dit project willen Sensara, Gemeente Westland en Zorginstelling Careyn diverse doelstellingen bereiken:

  • Inwoners van gemeente Westland kunnen langer veilig thuis blijven wonen;
  • Mantelzorgers worden ontlast;
  • Casemanagers dementie kunnen efficiënter en kwalitatief betere zorg leveren;
  • Crisis situaties voorkomen (zoals dag- nachtritme verstoring / urineweginfecties).

Over Sensara

Sensara combineert slimme sensoren met intelligente zelflerende software die continu in huis of in een zorginstelling het dagelijkse activiteitenpatroon registreren, zorgverleners en familieleden attenderen op ongebruikelijke situaties en alarm slaan als er iets mis is.  Het bedrijf is in 2013 ontstaan als afsplitsing van onderzoeksinstituut TNO om met de opgedane wetenschappelijke kennis producten voor de zorgmarkt en de particulieren markt te maken.

Reinout Engelberts, CEO van Sensara, stelt dat er een grote en groeiende vraag bestaat van zorginstellingen voor senioren, lokale overheden en verzekeringsmaatschappijen naar oplossingen voor preventieve gezondheidszorg en slimme alarmdiensten die de professionele verzorgers ondersteunen en de familie goed geïnformeerd houden.

Uitbreiding internationaal

Afgelopen april haalde Sensara 3,8 miljoen euro op bij een investeringsronde. Daarmee wil de onderneming onder meer internationaal uitbreiden. Behalve KPN Ventures als leidende investeerder nam onder meer Van Herk Ventures deel aan de financiering.

Recent werd ook bekend dat Sensara samen met Vilans, Tinybots en ZZG Zorggroep start in het Europese project ‘eWare’. In dit project is aandacht voor de combinatie en integratie van leefstijlmonitoring en sociale robotica. EWare is een ecosysteem dat het welzijn van mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt en daarmee de kwaliteit van leven moet vergroten.

Concreet gaat het bij eWare om een integratie van de systemen en producten Sensara voor leefstijlmonitoring en geavanceerde bewaking en de sociale robot voor mensen met dementie van Tinybots. In zijn fysieke verschijningsvorm heet ze robot ‘Tessa’.

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen