Search
Close this search box.
Search

BeterDichtbij in gebruik genomen bij WZA

Sinds 2 december kunnen alle patiënten van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) op iedere polikliniek eenvoudig met hun zorgverlener in contact komen met de app BeterDichtbij. Het inzetten van deze app speelt volgens het WZA in op de behoefte van de patiënt om sneller en op een tijd dat het hen goed uitkomt met hun arts of een andere zorgverlener contact op te nemen.

De BeterDichtbij app is al enige maanden uitgetest op de poliklinieken KNO, Chirurgie en Kindergeneeskunde. De ervaringen waren positief, waarna besloten is de app voor alle patiënten toegankelijk te maken. Patiënten die er vragen over hebben, of hulp nodig hebben de het installeren van de app op hun mobiele telefoon of tablet, kunnen terecht bij het Infoplein Digitale Zorg, in de centrale hal van het WZA, zo laat het ziekenhuis weten.

Het Wilhelmina Ziekenhuis is het 22e ziekenhuis dat voor sommige of alle afdelingen BeterDichtbij in gebruik neemt. Vorige week maakte de onderneming achter de app bekend dat cliënten van Rivas gynaecologie, KNO en logopedie sinds 26 november de mogelijkheid hebben om te appen met hun arts via BeterDichtbij. Onder de Rivas Zorggroep valt het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. Komend voorjaar gaan ook andere specialismen van Rivas BeterDichtbij aanbieden.

BeterDichtbij: laagdrempelige vragen

De BeterDichtbij-app bestaat sinds 2016 en is een app waarmee patiënten vragen kunnen stellen aan het ziekenhuis. Dat kunnen bij het WZA algemene vragen zijn – zoals over bezoektijden, parkeren of over MijnWZA – die medewerkers van de receptie beantwoorden. Patiënten kunnen ook meer persoonlijke vragen aan een zorgverlener over behandeling of klachten. Zij krijgen na een polibezoek hiervoor een actievatiecode per sms.

Lianne Holtmaat, projectcoördinator bij het WZA, noemt de app veilig en betrouwbaar. “Het is een laagdrempelige manier voor de patiënt om contact te leggen met zijn of haar zorgverlener. Het vervangt telefonisch of persoonlijk contact niet, maar het kan wel een waardevolle toevoeging zijn.”

Het grote voordeel is volgens Holtmaat dat de patiënt een vraag kan stellen op het moment dat het hem goed uitkomt. De patiënt krijgt binnen drie dagen antwoord. Handig is ook dat het gesprek weer na te lezen is. “Bij spoedvragen moet de patiënt natuurlijk net als anders bellen.”

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?