Buitenlandse reizigers baat bij App de Vakantiedokter

26 juli 2019
Vakantiedokter
Apps
Nieuws

Over 2018 ontving App de Vakantiedokter 3.822 medische vragen. Zilveren Kruis verwacht dat met de zomerpiek nog in het vooruitzicht, reizigers de app dit jaar nog vaker vanuit het buitenland gaan gebruiken. De teller komt voor 2019 inmiddels boven de 1.250 vragen uit.

Connectie met alarmcentrale

De meest voorkomende vragen over het afgelopen jaar gingen over huiduitslag, insectenbeten en diarree. Hoewel medisch advies op afstand vaak voldoende is kan worden geadviseerd om toch een arts of ziekenhuis te bezoeken.

Zilveren Kruis helpt verzekerden via de Zilveren Kruis Alarmcentrale door Eurocross direct bij het vinden van de juiste zorg. Het team achter de app bestaat uit huisartsen en verpleegkundigen. Zij beantwoorden zeven dagen per week medische vragen die gesteld worden via de app. De app levert advies binnen 25 minuten.

Praktische zorgtips

Naast medisch advies op reis geeft App de Vakantiedokter praktische zorgtips zowel voor vertrek als tijdens de vakantie. Zilveren Kruis introduceerde de app Vakantiedokter in 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=fkteBWa7098
De app App de Vakantiedokter is een doktersapp ontwikkeld door Zilveren Kruis. De app geeft vakantiegangers de mogelijkheid om in het buitenland medische vragen te stellen aan Nederlandse medisch experts.