NeLL beoordeelt Apotheek.nl als ‘uitzonderlijk goed’

8 juli 2019
Apotheek.nl_
Databeschikbaarheid
Nieuws

De KNMP had NeLL gevraagd om conform hun FastTrack methodiek te onderzoeken of de publiekssite Apotheek.nl voldoet aan hun zeven eisen, zoals betrouwbaarheid, veiligheid en onderbouwing.

“Apotheek.nl heeft op bijna alle onderdelen een score van 100% behaald. Dit willen we vasthouden door te blijven innoveren", zegt Nike Everaarts, apotheker bij de KNMP en coördinator van Apotheek.nl.

"Daarbij staan thema’s als gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid hoog op de agenda. Zo heeft Apotheek.nl eerder dit jaar de barcodescanner op de website gelanceerd. En door regelmatig gebruikersonderzoeken te doen, kunnen we ervoor zorgen dat Apotheek.nl voor een breed publiek toegankelijk en begrijpelijk blijft."

Website van het jaar 2018

Apotheek.nl is met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per maand naar eigen zeggen de best bezochte website over medicatie van Nederland en bovendien bekroond tot Website van het Jaar 2018 in de categorie Gezondheid. 

De medicijninformatie van KNMP-website Apotheek.nl is sinds februari van dit jaar beschikbaar in de BeterDichtbij-app. Als een patiënt en zijn huisarts, medisch specialist of andere zorgverlener in een bericht een medicijnnaam gebruikt, wordt die naam automatisch aanklikbaar voor meer informatie. Het doel is dat patiënten altijd en precies de juiste betrouwbare medicijninformatie beschikbaar hebben. Vorig jaar mei sloot BeterDichtbij een vergelijkbare overeenkomst met informatiewebsite Thuisarts.nl.