Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
24 juni 2019
Artikel delen

St. Anna ziekenhuis integreert BeterDichtbij in EPD

Het St. Anna Ziekenhuis werkt vanaf 24 juni 2019 met de BeterDichtbij app. Het platform van BeterDichtbij is per 24 juni volledig geïntegreerd in het EPD van het ziekenhuis met locaties in Eindhoven en Geldrop. Patiënten kunnen de app in eerste instantie gaan gebruiken voor algemene, praktische vraag, zoals over bezoektijden en parkeren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Op dit moment oefent een aantal van de kinderartsen en gynaecologen van het ziekenhuis met de BeterDichtbij-app. Zij kunnen hun patiënten persoonlijk uitnodigen om de app te gebruiken en zo een medische vraag te stellen. ‘We leren van deze ervaringen en daarna gaan meer artsen van start met de app’, aldus het ziekenhuis.

BeterDichtbij vanuit EPD te gebruiken

Het St. Anna is het eerste ziekenhuis met een EPD van leverancier Nexus dat BeterDichtbij volledig in het ICT-systeem heeft opgenomen. De meeste ziekenhuizen werken met ChipSoft (HiX) of Epic. Vorig jaar vernieuwde de St. Anna Zorgroep het contract met Nexus.

Met de verregaande integratie bij het St. Anna is het voor zorgverleners een stuk eenvoudiger om actief met de patiënt in verbinding te blijven, zo laat BeterDichtbij zelf weten. De zorgverlener kan nu direct (zonder aparte inlog) vanuit het EPD de functionaliteit gebruiken. “Het is fantastisch dat we nu ook via een app onze vertrouwde zorg kunnen bieden”, aldus Marieke Pestman, kinderarts in het St. Anna Ziekenhuis. “Met de zekerheid dat de belangrijke zorggegevens alleen voor de eigen arts en het ziekenhuis beschikbaar zijn en toegankelijk via het EPD.”

Technische integratie met Nexus

BeterDichtbij stelt samen met Nexus Nederland het project technisch ingevuld te hebben. Op dit moment maken er al 19 ziekenhuizen gebruik van deze dienst, zo vertelt Sander Bijl van BeterDichtbij: “Het St. Anna is het eerste ziekenhuis waarin het technisch mogelijk was om deze integratie met Nexus te realiseren.” BeterDichtbij heeft de afgelopen tijd integraties gerealiseerd met onder meer medicatieplatform MedApp en huisarts-systeem Medicom en maakt het ook mogelijk voor patiënten om zelfmetingen te delen met zorgverleners.

NEXUS Nederland en BeterDichtbij stellen beiden actief het in maart gepresenteerde Manifest ‘Samen Vooruit’ te ondersteunen, waarin het belang van open uitwisseling en het gebruik van bewezen oplossingen voorop staat. De koppeling van BeterDichtbij met het NEXUS-EPD is hier volgens beide partijen een concrete invulling van die direct waarde moet opleveren voor alle zorgverleners binnen het St. Anna Ziekenhuis. Ook andere Nexus-ziekenhuizen kunnen het BeterDichtbij platform volledig laten integreren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen