Search
Close this search box.
Search

Zorgverzekeraars actief tijdens e-healthweek, Openingsmanifestatie 2020

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat weten dat de leden van de organisatie van 27 januari tot en met 1 februari 2020 in het hele land actief zijn tijdens de e-health week 2020. In totaal zijn er deze week 152 activiteiten om e-health te tonen en te promoten. De afgelopen jaren stond de e-healthweek in het teken van het promoten van het begrip e-health en daarna van het stimuleren van opschaling van e-health als instrument om de zorg te verbeteren.

Tijdens de Openingsmanifestatie op 27 januari presenteren zorgverzekeraars, elk samen met een zorgaanbieder, succesvolle praktijkvoorbeelden. Daarnaast verzorgen drie zorgverzekeraars een workshop tijdens de openingsmanifestatie in het Afas Circustheater (Scheveningen). Ook daar staat de succesvolle samenwerking met zorgaanbieders centraal, zo stelt ZN.

De workshops:

  • Zilveren Kruis en MiGuide kijken samen naar de behoefte aan persoonsgerichte zorg en het groeiend tekort aan personeel, dat vraagt om het slimmer inzetten van zorg.
  • Huisarts Jasper Schellingerhout en Koen Kasper van CZ geven inzicht in het implementeren van digitale huisartsenzorg.
  • Medewerkers van Menzis gaan met deelnemers aan de slag met bekostiging van e-health met behulp van shared savings-modellen.

De brancheorganisatie is zelf een hoofdsponsor van de Openingsmanifestatie, georganiseerd door ICT&health. ZN ziet twee belangrijke trends op het gebied van digitalisering van de zorgsector. Behalve het inzetten van e-health toepassingen om patiënten en cliënten te faciliteren in het dichterbij brengen van zorg en betere monitoring, gaat het daarbij om standaard digitale uitwisseling van gegevens. Hiervoor wordt ook de samenwerking gezorgd op gebieden zoals de juiste zorg op de juiste plek en zorginfrastructuren.

E-healthweek 2020

Tijdens de e-healthweek 2020 laten zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. De activiteiten zijn te vinden via www.ehealthweek.net/activiteiten.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?