Search
Close this search box.
Search

170 activiteiten aangemeld voor derde e-healthweek

Er zijn landelijk voor de e-health week 2019 al 170 activiteiten aangemeld door zorgaanbieders en -instellingen. Dat blijkt uit een voorlopige tussenstand op de website van de e-healthweek. Tijdens de e-healthweek 2018 werden er ruim 250 activiteiten georganiseerd. de eerste e-healthweek in januari 2017 was goed voor ruim 100 activiteiten.

De e-healthweek 2019 – de derde al weer – is van 21 t/m 26 januari. De ICT&health openingsmanifestatie in Den Haag vormt de aftrap en wordt door zo’n 2000 professionals bezocht. In deze week vragen zorgaanbieders en andere organisaties aandacht voor meer digitale ondersteuning in de zorg.

Ehealthweek 2019: implementatie

De eerste twee e-healthweken in 2017 en 2018, bedoeld om bewustwording over en draagvlak voor e-health te creëren, werden allebei door bezoekers van activiteiten met hoge cijfers gewaardeerd. De derde editie richt zich meer op daadwerkelijke implementatie en gebruik van digitale zorgtoepassingen.

Zo worden er namens het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg in de e-health week diverse activiteiten georganiseerd voor zorgaanbieders en leveranciers, om hen laagdrempelig te laten kennismaken met de digitale toepassingsgebieden. Dat maakte Vliegwiel-initiatiefnemer Patiëntenfederatie Nederland vorige week bekend.

Op 23 januari is er een masterclass contractinnovatie in Utrecht, over structurele bekostiging van slimme zorg thuis. Die dag zijn er ook interactieve sessies in Tilburg en Amsterdam over Samen beslissen en hoe digitale keuzehulpen daarbij kunnen helpen. Op 24 januari is er een sessie over Telebegeleiding hartfalen in Enschede. In het Jeroen Bosch ziekenhuis (Den Bosch) kunnen ook patiënten zelf kennis maken met Thuis Monitoring bij Hartfalen.

Uitprobeerdienst, digitale vaardigheden

ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, mede-organisator van de e-healthweek, gaf in december in het blad ICT&health ook enkele voorbeelden van activiteiten. Daaronder de ‘Uitprobeerdienst Dalfsen’, waarmee oudere inwoners slimme technologie thuis kunnen uitproberen. Zo krijgen zij hulp bij een specifieke zorgvraag en de kans om het slimme hulpmiddel thuis uit te proberen. De Uitprobeerdienst Dalfsen is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de gemeente en de lokale woon-, zorg- en welzijn aanbieders.

Op dinsdagmiddag 22 januari opent ‘s Heeren Loo haar deuren in Apeldoorn om met mensen in de zorg in gesprek te gaan over het onderwerp ‘digitale vaardigheden’. Medewerkers van de zorginstelling organiseerden het afgelopen jaar inspiratiesessies in het land om mensen te enthousiasmeren voor digitale toepassingen. Tijdens die sessies bleek het basiskennisniveau lager dan verwacht. Er kwamen steeds meer signalen uit de organisatie dat mensen basisvaardigheden misten om die technologie te kunnen gebruiken en uitleggen. Daarom is een meerjarenprogramma digitale vaardigheden gestart met als doel: alle medewerkers van ’s Heeren Loo beschikken eind 2019 over een basisniveau aan digitale vaardigheden die nodig zijn om hun werk goed uit te voeren.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 zit bijna vol!
Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal nog beschikbare plaatsen zijn beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

 

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
Volg jij ons al?