Search
Close this search box.
Search

CZ rolt app voor online huisartsenzorg versneld uit

CZ heeft de afgelopen weken de ontwikkeling van de Medicoo app versneld. De app, die vanaf deze week (24 maart) beschikbaar is, is een van de oplossingen voor het huisartsentekort. Klanten van de zorgverzekeraar die geen eigen huisarts hebben kunnen via de Medicoo app een online huisarts raadplegen.

De ontwikkeling van de app was al enige tijd in volle gang, maar is door de coronavirus uitbraak versneld. Het online aanbieden van huisartsenzorg draagt ook bij aan het beperken van de verspreiding van het virus.

De app is beschikbaar voor Android en iOS gebruikers en kan gedownload worden via de Google Play en App Store app-winkels. Op de website van Medicoo vind je directe links naar de app.

Digitale huisartsenzorg

Verzekerden, zonder eigen huisarts, die de app installeren kunnen na eenmalige registratie direct gebruiken. De app is bedoeld voor alle niet spoedeisende gezondheidsvragen. Die worden besproken in een chat met een verpleegkundige die bepaalt of de vragen online beantwoord kunnen worden of dat een consult met een huisarts noodzakelijk is. Consulten vinden, waar mogelijk, plaats via beeldbellen.

Waneer blijkt dat lichamelijk onderzoek nodig is of anderszins een fysiek bezoek aan een huisarts noodzakelijk is, dan zal de verpleegkundige helpen een afspraak te regelen bij een huisarts in de buurt.

Voor CZ-klanten zonder huisarts

CZ benadrukt dat de app alleen gebruikt kan worden door klanten van de verzekeraar die niet ingeschreven staan bij een reguliere huisarts. Mensen die niet over de digitale vaardigheden beschikken om de app te kunnen gebruiken, kunnen altijd de CZ-Gezondheidslijn bellen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn digitale zorginitiatieven volop in het nieuws. Huisartsen en ziekenhuizen omarmen in een versnelt tempo de uitrol en het gebruik van e-health toepassingen. Daarnaast heeft de NZa de regels rondom digitale consulten verruimd en is er door de overheid extra geld vrijgemaakt voor de ontwikkeling en uitrol van digitale zorg.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?