Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Amazon koopt Amerikaanse onlineapotheek PillPack

Amazon heeft voor een onbekend bedrag de Amerikaanse onlineapotheek PillPack overgenomen. Met de overname beweegt de online retailer zich nog dichter naar de zorgmarkt. In april van dit jaar wist CNBC nog te melden dat Walmart niet minder dan een miljard dollar overhad voor PillPack.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

PillPack levert voorgeselecteerd ‘bundels’ medicijnen voor patiënten die verschillende medicatie moeten slikken. Volgens marktkenners ligt voor het bedrijf de komende jaren flinke groei in het verschiet aangezien de bevolking in de VS steeds ouder wordt cq. vergrijst en een toenemend aantal mensen meerdere recepten nodig hebben.

Bronnen melden aan Bloomberg dat Amazon net als Walmart een miljard dollar op tafel heeft gelegd voor PillPack, dat werd opgericht in 2013. Tot duver haalde het bedrijf bijna 120 miljoen dollar op afkomstig van Accel, Sherpa Capital en Queensbridge Venture Partners. PillPack kan naar eigen zeggen bogen op een jaaromzet van 100 miljoen dollar (2017).

Van Amazon is bekend dat het bedrijf in interesse heeft in de zorgmarkt, de farmaceutische industrie in het bijzonder. Amazon bezit echter geen licenties voor het verkopen en distribueren van medicijnen terwijl PillPack licenties heeft in 50 Amerikaanse staten.

Dieper in healthcare

In april schreven Amerikaanse media dat Amazon Business, dat bulkgoederen aan het zakelijk segment levert, plannen om farmaceutische producten te gaan leveren, op de plank had gelegd. In plaats daarvan zou Amazon zich willen toeleggen op de verkoop van minder gevoelige medische producten aan ziekenhuizen en kleinere klinieken.

Eind vorig jaar meldde CNBC dat Amazon van plan was zich te gaan begeven op het terrein van voorgeschreven medicatie aan consumenten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen